< Terug naar overzicht

Column Ward Roozenburg GooiWoonNieuws, augustus 2016

Het is weer vakantietijd. Bij ons op kantoor vaak een drukkere periode omdat we allemaal om de beurt genieten van een welverdiende vakantie en ons kantoor derhalve niet volledig bemand is.

Ik vind de mensen op straat vaak ook relaxter tijdens de vakantieperiode. Of het nou het sporadische mooie weer is of de vrije tijd, mensen lijken zich wat meer te ontspannen. Lekker bij een bezichtiging verschijnen in een jurkje, korte broek en op slippers!

Zoals gezegd genieten de mensen bij ons op kantoor om de beurt van de vakantie. Dit om een zo optimaal mogelijke bezetting te houden en ervoor te zorgen dat ons kantoor altijd bemand is. Zo gebeurde het dat ik op een maandagmorgen alleen op kantoor was. Dat heb ik geweten! Net nadat ik m’n eerste kopje koffie had getapt ging de telefoon. Ik was op dat moment nog uiterst ontspannen en pakte de telefoon vol enthousiasme op. Terwijl ik aan de telefoon was, volgde het tweede telefoontje en tegelijkertijd ook het derde… Waarschijnlijk was het de ontspannenheid van de mensen die ik eerder noemde die ervoor zorgde dat iedereen lekker de tijd nam om uitgebreid met mij over de woningen van gedachte te wisselen. Dit terwijl ik de lampjes van lijn 2, 3 en soms 4 maar zag knipperen… U snapt dat mijn respect voor mijn medewerkers op kantoor die dit dagelijks meemaken groeide en groeide.

Verder zorgen de oplopende temperaturen soms voor kolderieke situaties. Zo had één van mijn collega’s een paar jaar geleden een bezichtiging op een tropisch warme dag. Mijn collega en zijn cliënten werden allerhartelijkst ontvangen door de verkopend makelaar die enthousiast over de woning vertelde. Toen kwamen ze op de eerste verdieping en wierpen een blik in de tuin van de buren. In de tuin lag een schaars geklede dame te genieten van het mooie weer. De rest van de bezichtiging nam de aandacht van de makelaar duidelijk af. Het buurhuis bleek ineens een stuk interessanter….

Fijne zomer nog!
Ward