< Terug naar overzicht

Column Ward Roozenburg GooiWoonNieuws, december 2016

Sinterklaas is weer vertrokken en kerstmis staat voor de deur. Altijd een bijzondere tijd. Het jaar afsluiten en terugkijken op wat er allemaal gebeurd is. Voor sommige onder u zal het jaar voorbij gevlogen zijn, voor anderen is het voorbij gekropen. Zo heeft ieder zijn eigen verhaal en gevoel bij 2016. Een nieuw huis staat daarbij in ons vak natuurlijk centraal. En dat er heel wat transacties hebben plaatsgevonden dit jaar zal u niet ontgaan zijn! Er worden dus ongetwijfeld heel wat boompjes opgezet in de nieuwe huiskamers. Eindelijk weer een (slanke) den in huis die je kunt versieren.

Het jaar 2016 gaat wat makelaardij betreft de boeken in als een jaar waarin de woningmarkt weer flink is aangetrokken. De telefoon stond op sommige dagen roodgloeiend om bezichtigingen te plannen en de biedingen vlogen ons om de oren! Maar zoals elk jaar verwachten wij de laatste week wat meer rust op kantoor. En zoals elk jaar tegen beter weten in. De dagen rondom kerst zijn juist altijd hectisch. En gezellig. Er heerst een prettige, ontspannen sfeer en er komt bij ons op kantoor altijd veel visite in deze periode. Relaties die een kerstgeschenk komen brengen en meteen maar even koffie blijven drinken. Veel leuke aanloop dus!

Maar ook die taxatie die nog even ‘snel’ uitgevoerd moet worden. Of het verkoopadvies dat ‘nu’ plaats moet vinden omdat het prettig is om met die kennis 2017 te beginnen. Hetgeen eigenlijk minder voorkomt is het op de markt zetten van nieuw woningaanbod. Mensen willen nou eenmaal geen foto met kerstboom die in april nog op Funda staat. Of met sneeuw. Alhoewel ik me dat laatste helaas amper kan herinneren. Daarom wordt de fotograaf iets minder ingezet deze periode. Echter gezien het feit dat woningen soms slechts maar een aantal dagen te koop staan, is dat gevaar ook wel een beetje geweken.

Om tot een perfecte fotoreportage te komen is allereerst natuurlijk een heel goede fotograaf nodig. Die de juiste sfeerbeelden kan maken. Natuurlijk wordt er wel eens wat nabewerkt of met een groothoeklens geschoten. Maar over het algemeen presenteren wij de woning zo puur mogelijk. En makelaars worden ook steeds inventiever. Zo is er een makelaar geweest die op elke foto zijn eigen opvallende auto als miniatuur liet terugkomen op beeld. Zo stond zijn auto tussen de accessoires op de vensterbank of subtiel opgesteld op het aanrecht. Vond ik echt een leuk idee! Verzin dat maar eens. Met onze inmiddels bekende Vespa scooters hadden wij dit graag bedacht! Foto’s zeggen natuurlijk sowieso meer dan een ellenlange tekst. Ook in negatieve zin. Voor het geval u zich verveelt: google maar eens ‘foute Funda foto’s’. U weet werkelijk niet wat u ziet!

Door welke lens u het ook bekijkt: ik wens u vanaf deze plek een zeer fijne kerst en een bijzondere jaarwisseling met hopelijk dat voor u zo ‘perfecte plaatje’!

Tot de volgende keer,

Ward