< Terug naar overzicht

Column Ward Roozenburg GooiWoonNieuws, juni 2016

In deze periode dat de middelbare scholieren de uitslag hebben gekregen van hun eindexamens denk ik glimlachend wel eens dat bepaalde examens nooit ophouden, zelfs niet als je al lang en breed aan het werk bent…

In het belang van onze cliënten nemen mijn collega’s en ik wel eens een dossier van elkaar over. Zo kunnen we een bezichtiging toch laten doorgaan die niet in de agenda van de behandelend makelaar past. We verkopen nou eenmaal graag huizen en niet graag nee! Sommige bezichtigingen doen mij denken aan een mondeling examen van de middelbare school. Natuurlijk lezen we ons in voordat we gaan bezichtigen maar soms heb ik de sleutel nog niet in het slot gestoken of worden er al vragen op me afgevuurd als ’waar zit de c.v.-ketel precies?’, ‘wanneer is het buitenschilderwerk voor het laatst verricht’, ‘waarom gaan deze mensen verhuizen?’. Als ik deze kennis niet meteen paraat heb, stel ik altijd maar voor om eerst naar binnen te gaan en dat we de c.v.-ketel, het kruipluik, de berging of wat dan ook gevraagd is wel tegen zullen komen en samen op expeditie gaan. Wonen is uiteindelijk toch een gevoel!
Mijns inziens zorgt dit vragenvuur ervoor dat u dit gevoel niet kunt laten spreken. Ik pretendeer vaak dat een woning ‘een jas is die direct lekker moet zitten’. Mijn advies aan mensen die bij de woningen komen kijken die wij in verkoop hebben is om eerst de lange vragenlijst terzijde te leggen en rustig een ‘gevoel’ te krijgen bij de woning. De vragenlijst neem ik graag door nadat we de woning uitgebreid bekeken hebben.

Ik weet zeker dat de Gooise makelaars die u treft bij de bezichtigingen dit examen allen graag aangaan. Dus neem uw tijd voor een bezichtiging, kijk of u de jas past en of hij direct lekker zit!

Tot de volgende keer,
Ward