< Terug naar overzicht

Column Ward Roozenburg GooiWoonNieuws, oktober 2016

Een kantoor van een collega-makelaar dacht jaren geleden een gat in de markt te hebben gevonden door een huis ‘op proef’ aan te bieden. Het was de zogenaamde slechte tijd en met name appartementen stonden soms jaren te koop. En wij als makelaar moeten dan steeds gekkere dingen verzinnen om tóch een koper te vinden. Niet zo gek gedacht dus als je het mij vraagt. Overal doen we tenslotte lang over. Denk aan het uitzoeken van de vakantie. We lezen alle reviews op welke beoordelingssite dan ook. Voordat er een auto aangeschaft wordt, struinen we het internet af, maken een of meerdere proefritten en stellen vervolgens de auto zorgvuldig samen. En wat doen we met een huis? We plannen een bezichtiging en doen daarna meteen een bod. Zeker in deze markt. In sommige gevallen zien we het huis dan pas weer bij de overdracht. Je hangt een groot deel van je toekomst dus als het ware op aan een halfuurtje kijken. Gek eigenlijk toch? Maar in deze tijd is er geen andere keuze. De gekte op de woningmarkt is weer toegeslagen.

In het kader van alles voor de verkoop, bedacht een styliste om woningen in te richten met dozen. Zo zie je hoe groot een leegstaande ruimte daadwerkelijk is. Deze dozen werden vervolgens neergezet als ware het echte meubels en afgewerkt met bijvoorbeeld een grand foulard over de bank of een sprei over het bed. Bij de evaluatie van de bezichtiging besloot kijker plaats te nemen op de bank om alles even rustig op een rijtje te zetten. U raadt het natuurlijk wat er toen gebeurde. Ik denk dat het maar goed is dat ik daar zelf niet bij was. Alleen de gedachte hieraan al bezorgt mij de slappe lach.

Over nog iets op proef doen gesproken, enkele weken geleden sprak ik over een huis dat moet voelen als een warme jas, weet u nog? Laatst had mijn compagnon letterlijk zo’n ‘pasmomentje’. Een kijker hechtte erg veel waarde aan het ligbad. Omdat dit niet zo groot oogde, stelde ze voor er even in te gaan liggen. Of dat een probleem was. Natuurlijk niet. Alles voor de verkoop! Dus schoenen uit en liggen maar. Uiteindelijk paste zij wel in het bad, maar paste het huis haar niet. Op naar de volgende!

 

Tot de volgende keer,

Ward