< Terug naar overzicht

Column Ward Roozenburg GooiWoonNieuws, september 2016

‘De klant is koning zolang de klant zich koninklijk gedraagt’

Afgelopen week herinnerde ik me opeens deze uitspraak die een van mijn werkgevers van vroeger ooit deed. Een klassieker misschien wel. En op vele beroepsgroepen van toepassing. Bij ons op kantoor is dat zeker ook het geval. We proberen onze cliënten namelijk altijd met alle egards te bedienen. We leven ons in, zetten ons in en gaan tot het uiterste om een succesvolle transactie te bereiken. Geven net dat beetje extra. Dit kan een luisterend oor zijn of door iets praktisch uit handen te nemen. Voor ons een kleine moeite, voor de klant een groot plezier.

In mijn eerste column vertelde ik u al dat wij van alle markten thuis zijn. Zo kan het gebeuren dat wij door het hele huis gordijnen openen en dicht doen, bloemen weggooien tijdens de vakantie van de verkoper of onze sleutel komen brengen als de eigenaar de zijne kwijt is en geen mogelijkheid ziet die bij ons op te halen. Het gebeurt zelfs dat wij als taxi fungeren. Zo heeft mijn collega ooit een volstrekt onbekende kijker van het station gehaald om een aantal appartementen uit onze portefeuille te laten zien en vervoerde mijn compagnon meer dan eens iemand achter op zijn scooter van A naar B!

Ook onze binnendienstmedewerkers helpen waar kan. Als ik weer eens een beoordeling van ons kantoor op Funda voorbij zie komen waarbij zij in het zonnetje gezet worden ben ik supertrots. Laatst vroeg een cliënte van ons kantoor wat het extra kostte toen mijn secretaresse aanbood om de bouwkundige keuring en de taxatie voor haar te regelen. Voor ons vanzelfsprekend, niks natuurlijk! We zijn ‘all inclusive’!

Ik geef u geen onkoninklijke praktijkvoorbeelden omdat ik de sfeer in deze column graag positief wil houden. Natuurlijk zijn die voorbeelden er helaas legio. De klant wordt steeds mondiger. En dat mag. Maar laat ik de klant dan bij deze meegeven om wel reëel en respectvol te blijven. Dit doen wij ook en dit verwachten wij dan ook wel een beetje van de klant.

Tot snel!
Ward