< Terug naar overzicht

Column Ward Roozenburg voor GooiWoonNieuws januari 2016

Ward Roozenburg, samen met Eric van Vulpen eigenaar van Van Vulpen Roozenburg Makelaars met vestigingen aan de Hivertsweg (hoek Gijsbrecht van Amstelstraat) en de Seinstraat (Winkelcentrum Seinhorst) in Hilversum. Makelaar in hart en nieren en bovendien voorzitter van de NVM afdeling ’t Gooi.

Of ik een column wil schrijven voor GooiWoonNieuws in mijn hoedanigheid als voorzitter van de NVM afdeling ‘t Gooi. Die vraag werd mij een paar weken geleden gesteld. Ja, dat wil ik wel. Alleen vraag ik me af of u als lezer zit te wachten op weer een artikeltje over de woningmarktcijfers, de prognoses etc. Die informatie krijgt u al genoeg via de media. Natuurlijk ben ik als voorzitter trots op het feit dat er in onze regio 27% meer huizen zijn verkocht in 2015 ten opzichte van 2014. En ik deel graag met u dat het fantastisch is dat er zoveel meer aankopen begeleid worden door NVM makelaars. Op die manier zijn wij als branchevereniging zeker positief in het nieuws.
Maar er is zoveel meer om over te schrijven. De praktijk zal ik maar zeggen. Want als makelaar ben je tegenwoordig ook conciërge, sleuteluitgiftepunt, postbode, bouwkundige, (binnenhuis)architect en maatschappelijk werker. Bovendien word je geacht op elk punt mee te denken. Gekscherend roep ik op kantoor wel eens dat ik mijn glazen bol er even bij zal pakken om een cliënt precies te vertellen hoe de verkoop zal verlopen. Maar ik doe het allemaal met liefde. Ik realiseer me namelijk dat een huis verkopen of kopen een van de grootste gebeurtenissen is in iemands leven en ik maak daar met veel plezier deel van uit. Daarom neem ik u de komende tijd graag mee in mijn wereld als makelaar. Ik hoop dat ik u een positief kijkje in de keuken van een makelaarskantoor kan geven. We maken namelijk nogal wat mee zo gedurende de dag.

Ik herinner mij een bezichtiging waarbij ik optrad voor de verkoper en de kijker zich afvroeg of de ongemeubileerde slaapkamer wel groot genoeg zou zijn voor haar bed. Ze vroeg me even op de grond te gaan liggen met mijn bijna 2 meter om haar te overtuigen van de goede afmeting van de kamer. Ik kan me niet meer herinneren of ze de woning uiteindelijk heeft gekocht maar één ding weet ik wel: het lag niet aan mijn inzet!

Tot volgende maand, Ward